Homeopatia – miksi sitä kannattaa käyttää itsehoidossa?

Akuuteista vaivoista ja sairauksista kuten yskästä, flunssasta, vatsataudista tai tapaturmista syntyneistä lievistä vammoista, hyväkuntoinen elimistö paranee yleensä itsestään. Vaivasta riippuen paraneminen voi tapahtua tunneissa mutta voi toisinaan viedä jopa viikkoja. Jos vaivaan liittyy kipua tai epämukavaa olotilaa, olisi tietenkin mukava saada oloa helpotettua. Homeopatiaa voidaan käyttää itsehoidossa aktivoimaan kehon puolustusjärjestelmää ja siten nopeuttamaan paranemista ja helpottamaan oireita.

Homeopatia on turvallinen hoitomuoto kaikille

Homeopatia on hellä, luonnonmukainen ja tehokas hoitomuoto, joka ei aiheuta sivuvaikutuksia kuten perinteiset lääkkeet saattavat aiheuttaa. Myöskään yliannostuksen tai myrkytyksen vaaraa ei ole. Se on turvallinen hoitomuoto kaikille vauvasta vaariin ja sitä voidaan käyttää myös raskaana oleville ja imettäville äideille. Myös eläinten terveyttä ja hyvinvointia voidaan edesauttaa homeopatialla.

Kun käyttää homeopatiaa itsehoidossa, oppii katsomaan sairauden oireita uudesta näkökulmasta. Oireet ovat kuin palapelin palasia, jotka johdattavat oikean homeopaattisen lääkeaineen luo. Näitä palapelin palasia etsiessä myös havainnointikyky kehittyy ja opit kuuntelemaan paremmin oman kehosi viestejä. Perinteisillä lääkkeillä aikaan saadun oireiden tukahdutuksen sijaan homeopaattiset lääkeaineet auttavat palauttamaan tasapainon niin fyysisellä kuin mielen tasolla. Oireet voivat siis antaa mahdollisuuden jopa parantaa omaa ja läheisten terveyttä, sillä elimistö on parannuttuaan vastustuskykyisempi taudille kuin oireiden ilmestyessä.

Menestyksekäs itsehoito on mahdollista oppia suht pienellä vaivannäöllä

Homeopatia ei ole hoitomuotona kuitenkaan kaikista helpoin ja yksinkertaisin omaksua. Siihen pitää perehtyä päästäkseen hyviin hoitotuloksiin. Ensinnäkin pitää osata tarkkailla ja kysellä hoidettavan oireita eli esimerkiksi sitä onko yskä kuivaa vai rohisevaa ja helpottaako tai pahentaako kylmä tai lämmin ilma oireita. Pitää myös tuntea homeopaattisia lääkeainekuvia, jotta osaa valita kullekin hoidettavalle hänen yksilölliseen oirekokonaisuuteensa sopivan lääkeaineen. 

Homeopatian perusteita, lääkeainekuvia ja lääkeaineiden käyttöä voit opetella itsehoito-oppaista, homeopaattien järjestämillä kotiapteekkikursseilla tai vaikkapa meidän kevään aikana ilmestyvällä verkkokurssilla. 

Kroonisten vaivojen hoito homeopaatin ohjauksessa

Jos omat taidot eivät riitä akuutin vaivan hoitamiseksi homeopatialla, voi apua hakea myös homeopaatilta. Ja aina pitää muistaa, että vakavat ja äkilliset voimakkaat oireet ja vaivat kuuluvat lääkärin tarkastettaviksi ja hoidettaviksi.  

Homeopatialla voidaan saada helpotusta myös kroonisiin jo pidempään jatkuneisiin vaivoihin kuten astmaan, ihottumiin, päänsärkyihin sekä väsymykseen ja erilaisiin kiputiloihin. Kroonisten vaivojen hoito kannattaa toteuttaa koulutetun homeopaatin ohjauksessa ja se vaatii yleensä aina homeopaatin haastattelemalla tekemän kokonaisvaltaisen kartoituksen oireistosta ja hoidettavan tilanteesta. Hoidon tulosten seuraaminen on myös oleellinen ja tärkeä osa kroonisten sairauksien hoitoa. Lääkeainetta saatetaan joutua vaihtamaan oirekuvan muuttuessa ja paranemisen edetessä. 

Koulutettujen homeopaattien yhteystietoja löydät alla olevista homeopatiayhdistysten linkeistä:

Etsiessäsi juuri sinulle sopivaa homeopaattia sinun kannattaa tutustua useampien homeopaattien nettisivuihin ja luottaa omaan intuitioon homeopaatin valinnassa. Myös muiden kokemuksia ja suosituksia voi kysellä. Moni homeopaatti ottaa vastaan nykyään myös esimerkiksi skypen välityksellä, joten pitkä välimatka ei ole este hoitoon pääsylle.

Liity tästä uutiskirjeen tilaajaksi:

Hae blogista:

Viimeisimmät artikkelit:

Valitse kategoria:

© Copyright Luonnonmukainen itsehoito 2020