Kaikkien tuntemasta, useimpien vihaamasta nurmikon rikkakasvista kannattaa valmistaa tätä mahtavan makuista pestoa. Jos epäilet tai pelkäät voikukan lehtien maistuvan kitkeriltä, niin tässä voit olla varma, että mahdollinen kitkeryys peittyy voimakkaan juuston ja valkosipulin maun alle. Sillä suosittelen käyttämään joukossa myös terälaitaisia lehtiä, niissä on enemmän tehoa ajatellen maksan puhdistusta.
3 – 3,5 dl sileälaitaisia voikukanlehtiä (myös sahalaitaiset käyvät, ovat kitkerämpiä)
(0,5 dl käenkaalia eli ketunleipiä)
2 – 3 rkl raastettua parmesaania tai mustaleima emmentalia
2 rkl pinjansiemeniä
1 – 2 valkosipulinkynttä
0,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
suolaa
lime- tai mustapippuria
Hienonna tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella voikukan lehdet, pinjansiemenet, valkosipulinkynnet, juustoraaste ja osa öljystä. Lisää öljyä, kunnes saat tasaisen kastikkeen. Mausta. Nauti ruuan lisäkkeenä, leivän päällä tai minkä tahansa kanssa.