Voikukkapesto

Hortoilijan voikukkapesto

Kaikkien tuntemasta, useimpien vihaamasta nurmikon rikkakasvista kannattaa valmistaa tätä mahtavan makuista pestoa. Jos epäilet tai pelkäät voikukan lehtien maistuvan kitkeriltä, niin tässä voit olla varma, että mahdollinen kitkeryys peittyy voimakkaan juuston ja valkosipulin maun alle. Sillä suosittelen käyttämään joukossa myös terälaitaisia lehtiä, niissä on enemmän tehoa ajatellen maksan puhdistusta.

3 – 3,5 dl      sileälaitaisia voikukanlehtiä (myös sahalaitaiset käyvät, ovat kitkerämpiä)

(0,5 dl          käenkaalia eli ketunleipiä)

2 – 3 rkl       raastettua parmesaania tai mustaleima emmentalia

2 rkl             pinjansiemeniä

1 – 2            valkosipulinkynttä

0,5 dl           kylmäpuristettua oliiviöljyä

                    suolaa

                    lime- tai mustapippuria

Hienonna tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella voikukan lehdet, pinjansiemenet, valkosipulinkynnet, juustoraaste ja osa öljystä. Lisää öljyä, kunnes saat tasaisen kastikkeen. Mausta. Nauti ruuan lisäkkeenä, leivän päällä tai minkä tahansa kanssa.

Liity tästä uutiskirjeen tilaajaksi:

Hae blogista:

Viimeisimmät artikkelit:

Valitse kategoria:

© Copyright Luonnonmukainen itsehoito 2020