Juustoinen horsmakeitto

Tässä on kyllä tämän kesän paras uusi makuelämys. Tein tätä keittoa vierailleni, ja kirjasin samalla ylös paljonko mitäkin laitoin. Yleensä keittelen ja laittelen asioita ihan ”summanmutikassa” 😉. Sinäkin voit muunnella tätä ohjetta mieleiseksesi. Itse en käytä juurikaan maitotuotteita, mutta jos esim. maku sitä vaatii, niin voin käyttää kuten tässä on voita ja koskenlaskijaa. Mausteita ja suolaa voi laittaa aina myös oman maun mukaan.

Tarvitset:

350 g horsmia

3 rkl oliiviöljyä + 1 rkl voita

karkeaa merisuolaa + hyppysellinen chiliä tai muuta lempimaustetta

1 valkosipulin kynsi

½ l vettä

100 g Koskenlaskija voimakas juustoa

2,5 dl kaurakermaa

Voit alkuun huuhdella horsmat, jos se on tarpeen. Itse en sitä tehnyt, koska niissä ei ollut mitään huuhdeltavaa. Tein sitten horsmista hakkelusta.

Laitoin kattilan pohjalle oliiviöljyä ja voita sekä karkeaa merisuolaa ja vähän lemppariani luomuchili maustetta.

Freesasin horsmahakkellusta noin 5 minuuttia mausteisessa rasvassa.

Lisäsin noin puoli litraa vettä ja jätin hautumaan 10 – 15 minuutiksi kannen alle pienelle lämmölle.

Sen jälkeen soseutin sauvasekoittimella pitkään ja hartaasti, jotta sain siitä samettista.

Olen tehnyt pakastimeen myös keittopohjia. Puolen litran vedenlisäyksen tilalla olen laittanut vain kolme desiä vettä ja sauvasekoittimella soseuttanut keiton. Ja se sitten pakasterasiaan ja ohje päälle, niin sen kun talvella löytää, niin tietää mitä tehdä. Se on sitä hortoilijan pikaruokaa siinä vaiheessa.

Lisäsin noin 100 g voimakasta koskenlaskija juustoa. Toki voit lisätä enemmänkin, varsinkin jos käytät miedompaa juustoa. Ah, se antaa niin hyvän maun.

Ja sitten 2,5 dl kaurakermaa – tottakai kuohukerma on parasta tässä, jos ei välttele lehmänmaitotuotteita

Sitten kun juusto on sulanut ja keitto kiehahtaa, niin valmista tuli. Tarkista maku ja lisää jos suolaa tai mausteita vielä tarvitaan. Itse tykkään tässä niin siitä horsman perusmausta, että en halua sitä peittää voimakkailla mausteilla. Koristeluun käytin siankärsämön nuoria lehtiä.

Sitten vain herkuttelemaan!

Täältä voit lukea maitohorsmasta lisää.

 

Liity tästä uutiskirjeen tilaajaksi:

Hae blogista:

Viimeisimmät artikkelit:

Valitse kategoria:

© Copyright Luonnonmukainen itsehoito 2020