Kuinka vahvistat vastustuskykyäsi syksyn flunssakauteen?

Meidän on oltava vahvoja vastustuskyvyltämme. Näin me suojaudumme syksyn flunssaviruksilta ja pysymme terveenä. Siihen tarvitaan hyvä ravitsemus tehostettuna tehokkailla vitamiineilla, hyvä fyysinen kunto, riittävästi unta ja lepoa sekä tasapainoinen mieli. Haluatko laittaa oman vastustuskykysi kuntoon?

Kesä on ihanaa aikaa. Me suomalaiset nautimme lämmöstä ja luonnon vihreydestä sekä vietämme lomaa ja rentoudumme. Kesällä me keräämme voimia tulevaa talvea varten. Kesällä saamme tuoreista vihanneksista, juureksista ja marjoista myös paljon erilaisia vitamiineja ja hivenaineita. Ja lisää virtaa tuo myös tämä suuri valon määrä. Kesällä me suomalaiset jotenkin sytymme eloon, ja alamme nauttia eri tavalla elämästä, ja ruokavaliommekin voi olla kevyempää ja elintapamme terveellisemmät– ainakin siihen meillä on hyvä mahdollisuus.

Kun sitten koulut alkavat ja palailemme työpaikoille, olisi tärkeää juuri tuo mitä edellä kerroin. Olisimme syöneet sellaista ruokaa, josta olisimme saaneet solut täyteen ravintoa ja olisimme mahdollisimman terveitä ja vastustuskykyisiä niitä viruksia vastaan, jotka siellä jo meitä odottelevat. Olisimme levänneitä, rentoutuneita, kuntomme olisi hyvä sopivasta liikunnasta ja luonnossa liikkumisesta ja olisimme iloisia ja onnellisia – maailma hymyilisi meille. Noo… aina se ei ole ihan noinkaan, mutta parempi jos sinnepäin kuitenkin

Terveenä oleminen on mukavaa. Sairastaminen on epämukavaa ja aiheuttaa myös mieleen helposti alakuloa ja masentuneisuutta. Jos flunssan voi välttää, haluaisitko tehdä niin? Tai jos sairastut, sairastaisitko sen mieluummin vain lievin oirein? Flunssat eivät pelkästään aiheuta muutaman päivän epämukavaa oloa, vaan niistä voi jäädä jälkioireita ja -tauteja, ja ne voivat olla aiheuttamassa myös autoimmuunisairauksia. Tässä ei siis ole mistään pienestä asiasta kyse. Jos haluat perehtyä tarkemmin siihen, kuinka voit vahvistaa vastustuskykyäsi luonnonmukaisin keinoin, sinun kannattaa tutustua myös verkkokursseihimme

Ruokavaliomuutokset voivat olla joskus vaikeita. Jotkut tietyt epäterveelliset ruuat vaan ovat niin houkuttavia ja koukuttavia. Tai eikö ole aikaa ja voimia laadukkaan ruuan valmistamiseen. Ruokavalio kuitenkin on terveyden perusta, sitä ei voi liikaa korostaa. Vaikka ruokavalio olisi jo paras mahdollinen, sekään ei välttämättä riitä. Sen lisäksi on hyvä täydentää ruokavaliota lisäravinteilla.

Tarvitaanko ravitsemuksen tueksi lisäravinteita?

Syötävän ruuan lisäksi, me useimmat ihmiset tarvitsemme myös lisävitamiineja purkista. Miksi? Esimerkiksi jos maaperässä ei ole jotain kivennäisainetta, sitä ei voi myöskään tulla ruokaan. Jos ruuan valmistuksessa tuhotaan vitamiineja tai lisätään ruokaan lisäaineita, jotka ovat haitaksi ihmiselle, ruuan laatu ei ole paras mahdollinen. Jos ihminen ei syö riittävän tiheäravinteisia ruoka-aineita, ei hänen kehonsa voi myöskään saada ravinteita riittävästi. Jos suolistosta ravintoaineet eivät imeydy hyvin, eivät ne pääse solutasollekaan parantamaan ihmisen ravitsemustilaa. Näin voidaan tarvita suurempia määriä vitamiineja, että saataisiin edes jonkin verran ravintoaineita imeytymään.

On siis monta syytä, miksi ihminen voi olla aliravittu, vaikka luulisi, ettei se olisi mahdollista. Kaikista parasta olisi siis korjata ruokavaliota ja täydentää sitä sitten vitamiineilla. Joskus ravitsemustilannetta voidaan alkaa korjaamaan myös ensin lisäämällä vitamiineja purkista, itse ruokavaliokin voi alkaa muuttumaan sen myötä helpommin. Makean mieliteko tai liian usein tai liian paljon syöminen kielii usein ravintoaineiden puutoksista. Parantamalla ravintoaineiden saantia tilanne voi lähteä korjaantumaan.

Kaikista paras olisi kuitenkin tutkituttaa oman kehon terveyden tilaa, selvittää kuinka oma elimistö voi. Näin voisi sitten viedä omaa hoitoa oikeaan suuntaan ja ottaa lisäravinteita, joita juuri oma keho tarvitsee.

 

Tilaisinko terveystarkastuksen itse itselleni?

Yksi mahdollinen tapa on tilata terveystarkastus ja verikokeet Puhti sivustolta. Teemme kaupallista yhteistyötä heidän kanssaan, joten esittelemme heidän tuotteitaan sivustoillamme. Muitakin vastaavia toimijoita on olemassa.

Voit tilata Puhtista ilman lääkärinlähetettä valmiin testipaketin tai suunnitella itse itsellesi tarpeelliset verikokeet. Sen jälkeen käyt antamassa näytteet laboratoriossa. Tulokset pääset näkemään jo useimmiten seuraavana päivänä Oma Puhti sivustolta. Näet sieltä tulokset kuvina ja saat tiedon mitä arvot tarkoittavat ja kuinka niihin voi vaikuttaa omilla elintavoilla.

Vastuu omasta terveydestä ja jaksamisesta on sinun omissa käsissäsi. Käy tutustumassa Puhti sivustolla ja mieti mistä tiedoista hyötyisit, koskien sinun omaa terveydentilaasi.

Kun syksy ja arki on koittanut, jaksetaan tehdä pieniä hyviä tekoja itsellemme. Muistetaan säännölliset ja hyvät elintavat. Liikutaan riittävästi, syödään paljon värikkäitä kotimaisia kasviksia ja levätään riittävästi. Muistetaan olla kiitollisia siitä kaikesta mitä meillä on. Ja kuunnellaan vähemmän – jos ollenkaan – negatiivisia uutisia. 

Muistetaan, että se mihin huomion kiinnitämme, se lisääntyy: kiinnitämme huomion nyt omaan hyvinvointiimme ja terveyteen!

 

Liity tästä uutiskirjeen tilaajaksi:

Hae blogista:

Viimeisimmät artikkelit:

Valitse kategoria:

© Copyright Luonnonmukainen itsehoito 2020