Kuusenkerkkiä voi säilöä pakastamalla tai kuivaamalla tai alkoholiin uutettuna. Voit tehdä myös kuusenkerkkäjuomaa. Juomaa kannattaa myös pakastaa, niin saa nauttia juomaa myös syksyllä ja talvella flunssa-aikana.
2 l vettä
1 l kuusenkerkkiä
tummaa sokeria tai hunajaa maun mukaan
13 g sitruunahappoa
Kerkkien joukkoon voi laittaa lisä mauksi valmistusvaiheessa myös mustaherukanlehtiä, katajanoksia tai pieniä koivunlehtiä
Laita kuusenkerkät astiaan ja kaada päälle kiehuva vesi. Lisää sitruunahappo, anna seoksen uuttua yön yli.
Siivilöi juoma ja lisää sokeri sekä kiehauta se. Jos käytät hunajaa, lämmitä juomaa vain sen verran että hunaja sulaa ( alle 40 astetta).
Jäähtymisen jälkeen pullota juoma ja siirrä kylmään. Juomaa kannattaa myös pakastaa. Juomaa voit laimentaa vedellä sopivaksi.