Kuusenkerkkäsiirappi

Kuusenkerkät sisältävät paljon hivenaineita, A- ja C-vitamiineja sekä antioksidantteja. Kuusenkerkkäsiirappia voi käyttää yskänlääkkeenä tai hoitamaan keuhkoputkentulehdusta. Sillä voi makeuttaa myös teen, käyttää sitä leipätaikinaan tai jäätelön tai lettujen kastikkeena. Tässä vain muutamia tapoja mainitakseni.

5-6 l kuusenkerkkiä

vettä

n. 1 kg intiaani- tai kookossokeria

  • Huuhtele kerkät. Lisää kylmää vettä niin että kerkät peittyvät. Anna seistä vedessä yön yli
  • Keitä kerkkiä liotusvedessä noin 2 tuntia, sekoita ettei pala pohjaan
  • Siivilöi seos. Nestettä pitäisi olla jäljellä noin 1 ½ l- 2 l
  • Lisää sokeri ja keitä seosta sekoittaen ettei pala pohjaan, kunnes sakenee ja muuttuu punaruskeaksi
  • Voit testata tipauttamalla pisaran siirappia kylmään veteen. Kun alkaa olla valmista tippa jähmettyy, eikä hajoa veteen heti
  • Seos on siirappimaista ja jähmettyy jäähtyessä lisää. Jos haluat paksumpaa keitä pidempään
  • Kaada seos kuumennettuihin lasipurkkeihin

Laitan itse siirapin leveäsuisiin pulloihin, silloin on varottava ettei siirapista tule liian paksua, muuten se ei tule ulos pullosta.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Katso tästä vinkkejä nuhan tai siitepölyallergian hoitoon

Liity tästä uutiskirjeen tilaajaksi:

Hae blogista:

Viimeisimmät artikkelit:

Valitse kategoria:

© Copyright Luonnonmukainen itsehoito 2020

Tässä sinulle maksuton kurssi, ole hyvä!

Päivin omannäköisen elämän reseptit