Kuusenkerkkäsima

6 l vettä

2 – 3 kpl limeä siivutettuna

1 sitruuna, kuori ja hedelmäliha siivutettuna mukaan (valkoinen poistetaan)

1,5 l kerkkiä

2 cm pala inkivääriä paloiteltuna tai raastettuna

2 dl hunajaa

¼ tl kuivahiivaa tai nokare hiivaa

Voit vähän ensin murskata kuusenkerkkiä. Laita ne ja limet, sitruuna ja inkivääri astian pohjalle. Kaada päälle kiehuva vesi. Kun seos on alle 40 asteista, liota mukaan hunaja ja lisää hiiva.

Läysin kaupasta 1,5 kilon kokoisen pullon juoksevaaa hunajaa. Se on ollut kätevä , kun olen tehnyt suuremman määrän juomia.

Anna siman käydä huoneen lämmössä 1 – 2 vrk.

Siivilöi ja pullota. ( Lisäsin 1-2 tl sokeria per pullo)

Laita viileään, sima valmistuu noin viikossa. Voit välillä avata pullon korkkeja paineen tasaamiseksi.

Liity tästä uutiskirjeen tilaajaksi:

Hae blogista:

Viimeisimmät artikkelit:

Valitse kategoria:

© Copyright Luonnonmukainen itsehoito 2020