Mitä on vyöhykerapia?

Vyöhyketerapiassa kehon omia voimavaroja aletaan aktivoimaan, jolloin keho pystyy parantamaan itse itsensä. Kun keho menee jostakin syystä epätasapainotilaan, kehon oireet ilmoittavat siitä. Vastakkainen tapahtuma sairastumiselle on paraneminen, keho osaa molemmat.

Vyöhyketerapia on vuosituhansia vanha tapa hoitaa ihmistä. Sitä on käytetty hoitomuotona ympäri maailmaa. Siitä onkin olemassa erilaisia tyylisuuntia, riippuen tuleeko se Kiinasta vai Pohjois-amerikan intiaaneilta vai jostakin muualta. Sillä ei itse asiassa ole väliä, sillä että kiinnostut tästä asiasta, on enemmän merkitystä.

Itsehoito vyöhyketerapialla on mahdollista

Jos tunnet kiinnostusta hoitaa itseäsi vyöhyketerapialla, se vaatii hiukan perehtymistä asiaan. Mutta jos käytät siihen hiukan aikaa ja opettelet missä eri elinteen heijasteet sijaitsevat jalkaterällä, voit saada itsellesi monenlaista apua erilaisissa vaivoissa.

Vyöhyketerapialla hoitaminen tapahtuu käsittelemällä heijasteita. Heijasteet ovat paikkoja ihmiskehossa, johon tietty kehon osa tai elin heijastuu. Heijasteita on joka puolella kehossa, erityisesti jalkaterässä, kämmenessä ja korvanlehdillä. Tärkein ja paras paikka hoitaa akuutteja fyysisiä vaivoja on jalkaterä.

Jos olet perusterve ihminen, voit huoletta painella eri heijasteita jalkaterältä ja hoitaa akuutteja vaivoja. Jos sinulla kuitenkin on esim. diabetes, sydänsairaus tai sinulla on paljon lääkkeitä ja huono vitaliteetti, jättäisin hoidon ammatti-ihmiselle. Vyöhyketerapeuttikaan ei käsittele esimerkiksi insuliinidiabeetikolta haiman heijastetta, koska jalkaterän vyöhyketerapia on erittäin vaikuttavaa hoitoa, ja sairaalle ihmiselle sen käsittelystä voisi koitua myös ei toivottuja vaikutuksia.

Voit tietysti hoitaa kroonistenkin vaivojen oireita itse, mutta mitä pidemmälle vaiva on kehossa edennyt, sitä vaikeampi siihen on itse saada apua. Silloin voit tarvita ammattiapua vyöhyketerapeutilta. Itsehoidossa keskityt joidenkin tiettyjen elinten heijasteiden hoitamiseen, kun taas ammattivyöhyketerapeutti hoitaa sinua koko keholta ja ottaa huomioon ihmisen hienon kokonaisuuden

”Itse olen hoitanut vyöhyketerapialla asiakkaitani yli 20 vuoden ajan. Sinä aikana olen saanut nähdä hienoja parantumisia erilaisista vaivoista, raskaaksi tulemisia ja synnytyksien käynnistymisiä sekä vauvojen tyytyväisyyden löytymistä koliikin helpottuessa. Olen saanut kulkea ihmisten rinnalla kuullen monenlaisia elämäntarinoita ja haasteita, mutta myös nähdä rentoutumista, stressin helpottumista, hyvien yöunien palautumista ja monien isojenkin elämänmuutosten toteutumista hoitoprosessien myötä.” Päivi 

Liity tästä uutiskirjeen tilaajaksi:

Hae blogista:

Viimeisimmät artikkelit:

Valitse kategoria:

© Copyright Luonnonmukainen itsehoito 2020