Nokkoskeitto (gluteeniton ja maidoton)

Tässä perusohje, jota voit itse muunnella. Avokadon voit jättää poiskin. Voit käyttää
mielikuvitusta ja tehdä erilaisia keittoja, esim. käyttämällä mukana myös muita
villiyrttejä. Itse lisään aina myös sipulia ja valkosipulia.

30 g voita tai gheetä
0,5 dl tattarijauhoja
1 l manteli- tai kauramaitoa
1, 5 l tuoreita nokkosia ryöpättynä ja pienennettynä (veitsellä tai sauvasekoittimella)
1 avokado (haarukalla murskattuna)
suolaa,sokeria ja mausteita maun mukaan
(Jos keitto liian löysää voit suurustaa perunajauhoilla)

Sulata voi tai ghee kattilassa, lisää jauhot ja nokkossose. Sekoita vispilän avulla joukkoon
maito. Varo ettei pala pohjaan, hämmennä koko ajan. Anna kiehua hiljalleen
muutamia minuutteja ja lisää hienonnettu avokado. Lopuksi mausta suolalla ja
sokerilla.

Tarjoillaan keitettyjen kananmunien eli munaveneiden kanssa. Lapsenlapset haluavat, että
veneisiin tehdään myös purjeet 🙂

Liity tästä uutiskirjeen tilaajaksi:

Hae blogista:

Viimeisimmät artikkelit:

Valitse kategoria:

© Copyright Luonnonmukainen itsehoito 2020