Tämä piirakka maistuu kaikille sekä kahvipöydässä että salaatin kanssa iltapalalla. Nokkonen lisää ravintoarvoa ja antaa myös miellyttävää makua.
Pohja:
250 g maitorahkaa
125 g voita
2 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita maitorahka ja pehmeä voi. Lisää kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Taputtele taikina ohueksi levyksi piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
2-3 dl ryöpättyä, hienonnettua nokkosta
200 g fetajuustoa kuutioina
3 munaa
3 dl kermaa
¼ tl mustapippuria
½ tl paprikajauhetta
150 g juustoraastetta
- Laita nokkoset ja fetakuutiot piirakkavuokaan.
- Sekoita keskenään kerma, munat ja mausteet.
- Lisää munamaito vuokaan ja ripottele juustoraaste pinnalle.
- Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Voit tehdä piirakasta maidottoman vaihtamalla maitorahkan esim. kaurafraicheen, voin gheehin,
käyttämällä kasviskermaa ja jättämällä juustoraasteen pois sekä lisäämällä fetajuustoa
(feta on valmistettu lampaan- tai vuohenmaidosta).