Nokkospiirakka (gluteeniton)

Tämä piirakka maistuu kaikille sekä kahvipöydässä että salaatin kanssa iltapalalla. Nokkonen lisää ravintoarvoa ja antaa myös miellyttävää makua. 

Pohja:

250 g maitorahkaa 
125 g voita
2 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sekoita maitorahka ja pehmeä voi. Lisää kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Taputtele taikina ohueksi levyksi piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

2-3 dl ryöpättyä, hienonnettua nokkosta
200 g fetajuustoa kuutioina
3 munaa
3 dl kermaa
¼ tl mustapippuria
½ tl paprikajauhetta
150 g juustoraastetta

  • Laita nokkoset ja fetakuutiot piirakkavuokaan.
  • Sekoita keskenään kerma, munat ja mausteet.
  • Lisää munamaito vuokaan ja ripottele juustoraaste pinnalle.
  • Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Voit tehdä piirakasta maidottoman vaihtamalla maitorahkan esim. kaurafraicheen, voin gheehin,
käyttämällä kasviskermaa ja jättämällä juustoraasteen pois sekä lisäämällä fetajuustoa
(feta on valmistettu lampaan- tai vuohenmaidosta).

Liity tästä uutiskirjeen tilaajaksi:

Hae blogista:

Viimeisimmät artikkelit:

Valitse kategoria:

© Copyright Luonnonmukainen itsehoito 2020