Kokemus siitä, että maailman tunnetuinta flunssaa ei tarvitse pelätä

Minä saan nyt kertoa kokemuksesta, kuinka sairastuin tähän maailman tunnetuimpaan flunssaan. Minulla on hyvää kerrottavaa. Minulla on kokemus siitä, että tätä pelättyä tautia, ei tarvitse pelätä. Mutta kannattaa ottaa itse vastuu omasta terveydestä ajoissa, huolehtia ja hoitaa omaa terveyttään hyvin. Ja kannattaa varautua siihen, että todennäköisemmin tauti on sairastettava meistä jokaisen jonakin päivänä, ja luultavimmin useampaan kertaankin vielä.

Ensikohtaaminen nyt maailman pelätyimmän virustaudin kanssa

Tapasin flunssaisen ihmisen, ja kolmen vuorokauden kuluttua siitä tunsin, että minulle nousee kuume. Koska en yleensä sairastu tavalliseen flunssan, olin hiukan ihmeissäni, ja aavistelin jo tuossa vaiheessa, että tämä oli mahdollisesti minulle uusi ennenkokematon virus. Huvittavaa tässä oli se, että olin itseasiassa enemmän innostunut asiasta kuin peloissani, koska mehän olimme Tanjan kanssa tehneet verkkokursseja, ja tiesin, että nyt pääsisin itse testaamaan käytännössä meidän oppiemme toimivuutta!

Olemme kertoneet teille, että hankkikaa ajoissa tietoa ja tarvittavat vitamiinit ja superfoodit, mitä tarvitaan. Kun kuume nousee, jos etukäteishankintoja ei ole tehty, on myöhäistä. Siinä vaiheessa ei jaksa muuta kuin antautua sairaudelle, ja jäädä lepoon. Onneksi minulla oli varastot täynnä kaikenlaista. Ensimmäinen vuorokausi meni kuumeessa, samoin silloin alkoi myös yskä, joka tuntui raapivan kivuliaalta koko keuhkojen alueella. Positiivinen ja luottavainen mieli oli kuitenkin läsnä. Seuraavat kaksi vuorokautta kärsin kovasta päänsärystä. Otin tuona aikana kaksi kertaa ibuprofeinia, vaikka en olisi halunnut, mutta päänsärky vaan oli niin raastavaa, enkä löytänyt siihen muuta apua. Ajatukseni oli siis, että mahdollisimman vähän lääkkeellistä puuttumista taudin kulkuun, jotta paraneminen ei hidastuisi siitä syystä.

Tauti taittuu nopeasti, kun puolustuslinjan soturit ovat hyvässä terässä

Noin kolmen vuorokauden kuluttua taudin alusta, oloni helpottui. Sairaudentunne oli milteipä kokonaan poistunut. Yskä jatkui, mutta keuhkot eivät olleet enää kipeät. Ja kun päänsärky oli poissa, se tuntui kuin olisi ollut seitsemännessä taivaassa. Tällöin jaksoin tehdä myös kotitestin, ja arveluni saivat vahvistuksen. Kehoni oli saanut tutustua uuteen virukseen, josta maailma oli paasannut liki kaksi vuotta. Se oli tullut kaukaa, ja löytänyt minut täältä maalta, omasta mökistäni.

Nyt kun olimme tutustuneet, luulen että jatkossa meillä on jo parempi suhde. Kehoni muistaa, jos ja kun tulemme tapaamaan uudelleen myöhemmin, ja se osaa pistää puolustuslinjan soturit ajoissa kysymään näiden virusvierailijoiden aikeita ja pysäyttää heidät jo aikaisemmassa vaiheessa. Olen ylpeä puolustusjoukkojeni kyvystä selviytyä jo tässä ensimmäisessä yllättävässä hyökkäyksessä. Mutta se tuntuu erityisen hyvältä, että se tulee olemaan nyt entistä vahvempi seuraavissa näytöksissä.

Tunsin taudin ja sen virusten viihtyvän kehossani reilun viikon ajan. Minulla oli yskää vielä, aloin aivastelemaan ja nenänikin meni pariksi päiväksi tukkoon, ja viimeisinä päivinä tuntui vielä kuin korvatkin olisivat olleet lukossa. Yleisvointini oli kuitenkin hyvä. Väsymystä liittyi sairastamiseen, joten lepäsin ja nukuin paljon. Alkuun nukuin pitkiä päiväunia ja myöhemminkin nautiskelin siitä, ettei ole pakko tehdä mitään. Lepo sairastaessa on niitä tärkeimpiä hoitokeinoja. Ulkoilin pieniä aikoja omalla pihallani jo heti ensimmäisen vuorokauden jälkeen, kun kuume helpotti. Viidentenä ja kuudentena vuorokautena huomasin jaksavani tehdä jo lumitöitä, onneksi lumi oli kuitenkin kevyttä pakkaslunta. Oli kahdeksas vuorokausi, kun tein ensimmäisen pidemmän lenkin ja kävin silloin myös metsäretkellä kahlaten lumihangessa.

Voit itse vaikuttaa paranemiseesi tästä maailman tunnetuimmasta flunssasta

Hoidin itseäni tämän taudin aikana omien oppiemme mukaan: levolla, vyöhyketerapialla, homeopatialla ja käyttämällä ravinnon lisänä vitamiineja, kivennäisaineita ja erityisiä ruoka-aineita, jotka aktivoivat vastustuskykyä. Join myös paljon vettä ja kylmäpuristettuja marjamehuja sekä pakuri- ja siperianteetä. Yleisvointini säilyi koko sairastamisen ajan hyvänä. Päänsärky oli pahin oire ja myös vaikeimmin hoidettavissa.

Lievillä oireilla tauti kesti noin kaksi viikkoa.

Tämän taudin sairastaminen on aina jokaiselle yksilöllinen tapahtuma. Tauti voi näyttäytyä hyvin monella eri tavalla, riippuen siitä, millainen tautimuoto on kyseessä ja millaiseen maaperään se asettuu. Sairastumisen hetkellä et voi vaikuttaa enää kumpaankaan seikkaan, mutta siihen kuinka otat sairauden vastaan ja kuinka hoidat itseäsi sairauden aikana, se on sinun päätettävissäsi. Ja se on se, mikä määrää pitkälti sen, kuinka voit sairastamisen aikana ja kuinka siitä parannut. Toki sillä tautimuodolla ja sinun kehosi tilanteella on myös merkitystä. Tärkeintä on ymmärtää, että aina voit omalla toiminnallasi vaikuttaa paranemiseen.

Jos haluat ottaa testatut ohjeet käyttöösi, löydät ne täältä.

Liity tästä uutiskirjeen tilaajaksi:

Hae blogista:

Viimeisimmät artikkelit:

Valitse kategoria:

© Copyright Luonnonmukainen itsehoito 2020