Puhaltaako sinulle uudet tuulet?

Olet varmasti kuullut sanottavan, että ” jos teet aina samaa, niin saat samaa”. Tämä mennyt vuosi on riuhtaissut monen ihmisen pois siitä, mitä on mahdollisesti tehnyt jo kauan. Siinä jää helposti vähäksi aikaa ihmettelemään, että mitä nyt. Jos olet turvallisuushakuinen ihminen, kaipaat entiseen ja pelkäät tulevaa. Jos taas olet vaihtelunhaluinen ihminen, sinulla on helposti jo montakin ideaa päässä, mitä voisit alkaa tekemään. Usein taloudelliset seikat asettavat raamit, jonka sisällä on toimittava. Toisaalta taloudelliset asiat on helppo myös laittaa tekosyyksi, että en voi tehdä sitä tai tätä.

Jos haluat muutosta elämään, tai tunnet että olet tehnyt liian kauan samaa, on tultava pois entisestä turvallisesta kuplasta. Se ei ole välttämättä helppoa, ja voit keksiä tuhat tekosyytä, miksi et tekisi niin. Joskus se, että tapahtuu ulkoisia asioita, jotka pakottavat sinut muutokseen, voi olla helpompi tapa päästä eteenpäin. Edetään tässä sillä tutulla sanonnalla, että kun yksi ovi sulkeutuu, niin toinen avautuu, tai tarkemmin sanoen sinä avaat sen toisen oven.

Me totumme ajattelemaan tietyllä lailla, ja usein aika suppeasti. Oletko pohtinut, että mistä sinun tapasi ajatella kumpuaa? Kuinka paljon siellä voi vaikuttaa vielä sinun vanhempasi, opettajasi ja muut lapsuutesi ja nuoruutesi kasvattajat ja auktoriteetit? Voiko olla niin, että jos me emme ole päivittäneet ajatteluamme omaksi, niin se voi olla peräisin edelliseltä sukupolvelta, vaikka maailma ympärillämme on muuttunut? Ja kun toiminnan takana on ajattelu, ymmärrämme kuinka tärkeää on tiedostaa tämä, ja suorittaa sen päivitys.

Lähdetäänkö siitä, että mietit mitä oikeasti haluat tehdä? Seuraava ajatus on helposti, että enhän minä kuitenkaan osaa ja pysty tuohon. Ja useinhan me kaiken lisäksi ajattelemme, että mitä muut meistä ajattelevat. Meillähän olisi mahdollisuus tehdä melkein mitä vaan! Yksi tapa toimia voisi olla myös, että älä tee sitä mitä olet tehnyt aikaisemmin ja älä tee sitä mitä osaat! Opettele tekemään jotakin ihan uutta. Älä mieti niinkään sitä pystytkö siihen, luota että kaikkea voi oppia. Elämä ei mene hukkaan uutta opetellessa.

Opettele uusia asioita

Opettele kuuntelemaan erilaisten ihmisten ajatuksia, kuin mitä olet aiemmin kuunnellut. Kysy asioita lapsilta ja nuorilta, ja kuuntele oikeasti mitä he vastaavat ja hyväksy vastaus heidän näkemyksenään. Tee asioita eri tavalla kuin ennen. Huomaa mitä rutiineja sinulla on, ja pura ne. Tee asioita eri järjestyksessä kuin ennen. Ole utelias näkemään maailmaa eri tavalla.

Jos elän rutiineja noudattaen ja kiinni pitäen ajatuksistani, joissa olen aina oikeassa, olen elämän virtauksen ulkopuolella. Eläminen on suorittamista ja pyrkimystä hallita sitä koko ajan.

Kun elän luovasti elämän virtauksessa, tunnen olevani elossa. Voin tuntea iloa ja riemua ja kaikkia tunteita ja kokea samalla ykseyttä maailmankaikkeuden kanssa.

Liity tästä uutiskirjeen tilaajaksi:

Hae blogista:

Viimeisimmät artikkelit:

Valitse kategoria:

© Copyright Luonnonmukainen itsehoito 2020