Uusi Mahdollisuus

Elämme nyt erikoista ja merkityksellistä aikaa. Uskon, että tämä on tarkoitettu meille kaikille mahdollisuutena löytää uutta elämäämme.

 

Monen mielessä on pelkoa, joka jähmettää ja nostaa lisää negatiivisia ajatuksia ja tunteita pintaan. Vaikka pelko onkin tunne, jonka on tarkoitus suojella meitä vaaralta, onko pelon valtaan joutumisesta nyt hyötyä? Onko minulla oikeasti hätä? Kuinka löydän sisäisen rauhan, vaikka maailma on sekasorron tilassa? Onko tämä minun henkilökohtainen mahdollisuuteni löytää uutta elämääni?

Valitsetko pelon vai rakkauden?

Kaikki tapahtui niin nopeasti. Yhtäkkiä melkeinpä kaikkien elämä mullistui jollakin tavalla. Toisille tämä tilanne  merkitsi lisääntynyttä työmäärää ja toisilta loppuivat työt kuin seinään. Useat ovat monestakin syystä jaksamisen ja kestämisen äärirajoilla. Joillakin koko perhe onkin yhtäkkiä neljän  seinän sisällä, melkeinpä koko ajan. Enää ei kiirehditä aamulla töihin ja kouluun tai illalla harrastuksiin. Kaikkea on katsottava uusin silmin. Nyt on keskusteltava, sovittava säännöistä, kuinka arki saadaan sujumaan mahdollisimman hyvin. Meidän on mahdollista nähdä tämä hyvänä. Yhtäkkiä kun ei säntäillä kiireellä sinne tänne, on mahdollista rauhoittua olemaan yhdessä, arvostamaan ja kuuntelemaan toista. Tarvittaessa kotoa voi lähteä ulos ja luontoon, hakea sieltä omaa rauhaa ja tilaa. 

Useille ihmisille tämä aika mahdollistaa nyt pysähtymisen, enemmän omaa aikaa ja rauhaa. Voin kysyä itseltäni nyt mitä minulle todella kuuluu. Voin kääntyä sisäänpäin ja kuulla sieluni sisäiset kuiskaukset, joita ei voi kuulla, kun on kiire ja huolia pää täynnä. Voin kuunnella hiljaisuutta ympärilläni, antaa sen ravita kaikkia solujani, ja kertoa keholleni, että kaikki on hyvin. Kun olen läsnä tässä ja nyt, ei ole pelkoa, ei ole ongelmia, on vain rauha ja suuri kiitollisuus.

Jos pääset hetkeksikin kokemaan edellä kuvatunlaisen tunteen, hienoa! Tiedät, että voit valita asenteen millä suhtaudut asioihin. Haluatko valita pelon vai rakkauden? Kun valitset rakkauden, se tuo sinulle hyvää oloa, tasapainoa, tyyneyttä ja rauhaa. Se siis kannattaa valita. Muistuta itseäsi, että pysyt rakkauden tilassa mahdollisimman paljon. Jos se on alkuun vaikeaa, ja ei ehkä koko ajan mahdollista, niin se helpottuu kyllä. Sitä helpottaa se, että et ota vastaan tietoa ympäristöstäsi kovinkaan paljon. Voit sulkea television, radion, voit unohtaa puhelimen ja somen yhä pidemmiksi ajoiksi omiin oloihin. Ja kun päätät ottaa tietoa vastaan, otat sitä vastaan harkiten, etsit myönteisiä asioita ja ihmisiä ympärillesi.

Löydän itseni

Minulta ei puutu nyt mitään niin tärkeää, ettenkö voisi olla kiitollinen elämälle. Nyt kun olen pakotettu pysähtymään, minulla on aikaa itselleni. Voin opetella tuntemaan todellista itseäni, välittää itsestäni ja kysyä mitä minulle oikeasti kuuluu. Kuka olen ja mitä tarvitsen ollakseni onnellinen ? Elämän perusarvot nousevat esiin. Mitä ne minulle ovat ? Mikä on minulle tärkeää? 

Voin lähteä tämän pohjalta rakentamaan uutta, oman näköistäni maailmaa. Minulla saa olla omat ajatukset, minun ei tarvitse ajatella niinkuin ajattelin ennen tai niinkuin toiset ihmiset ajattelevat. Kun annan itselleni tämän lahjan – elää ja ajatella niinkuin itse haluan – en enää välitä mitä muut minusta ajattelevat. Saan olla oma aito itseni – kuuntelen sydämelläni – en tarvitse rooleja – rakastan itseäni. Elämän kulku helpottuu, kuljen myötävirtaan, en käytä energiaani vastustaakseni elämää. Luotan, että elämä antaa minulle ne asiat ja kokemukset, joita tarvitsen. Tulee myös haasteita, mutta otan ne vastaan, nehän kuuluvat elämään myös. Niillä on oma tarkoituksensa ja ne voivat myöhemmin osoittautua myös siunaukseksi. Olen nyt vapaa olemaan oma itseni ja kulkemaan omaa tietäni ja elämään oman näköistäni elämää.

Mitä muutoksia se tulee tuomaan tulevaan elämääni? Olenko valmis muutokseen? Minulla on aikaa pohtia sitä nyt. Muuttuuko asenteeni vai muuttuuko myös elämän perusasiat ja arki? Luotan, että paras tapahtuu.

Oman näköisen elämän eläminen aitona omana itsenä on täydellisen terveyden perusedellytys. Se ei ole itsestään selvyys, eikä aina helppoa saavuttaa. 

 

Haluatko lähteä etsimään täydellistä terveyttä ja löytää samalla matkalla oman aidon itsesi ja omannäköisesi elämän?

Liity tästä uutiskirjeen tilaajaksi:

Hae blogista:

Viimeisimmät artikkelit:

Valitse kategoria:

© Copyright Luonnonmukainen itsehoito 2020