Marmelaadia voikukasta

Voikukkamarmeladi

Kun haluat talvella muistaa kesän, voisiko se onnistua millään muulla tavoin yhtä helposti kuin nauttimalla jäätelöä voikukkamarmeladin kanssa. Voikukkamarmeladi sopii hyvin myös lettujen päälle ja muihin jälkiruokiin ja leivonnaisiin.

300 g         voikukan kukkia

4 dl             vettä

300 g         sokeria (mieluiten tummaa)

1 tl              sitruunankuorta raastettuna

Laita nypityt kukinnot kattilaan, mittaa vesi päälle. Kuumenna kiehuvaksi, nosta liedeltä, anna jäähtyä, siivilöi kukat, purista mukaan kukista irtoava neste, lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 5 min ilman kantta. Lisää sitruunankuoriraaste keittämisen loppuvaiheessa. Laita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

Jos haluat, voit jättää marmeladiin myös voikukan terälehtiä mukaan. Ne tuovat lisää aromia ja ovat kauniita marmeladissa.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Katso tästä vinkkejä nuhan tai siitepölyallergian hoitoon

Liity tästä uutiskirjeen tilaajaksi:

Hae blogista:

Viimeisimmät artikkelit:

Valitse kategoria:

© Copyright Luonnonmukainen itsehoito 2020

Tässä sinulle maksuton kurssi, ole hyvä!

Päivin omannäköisen elämän reseptit