Kun haluat talvella muistaa kesän, voisiko se onnistua millään muulla tavoin yhtä helposti kuin nauttimalla jäätelöä voikukkamarmeladin kanssa. Voikukkamarmeladi sopii hyvin myös lettujen päälle ja muihin jälkiruokiin ja leivonnaisiin.
300 g voikukan kukkia
4 dl vettä
300 g sokeria (mieluiten tummaa)
1 tl sitruunankuorta raastettuna
Laita nypityt kukinnot kattilaan, mittaa vesi päälle. Kuumenna kiehuvaksi, nosta liedeltä, anna jäähtyä, siivilöi kukat, purista mukaan kukista irtoava neste, lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 5 min ilman kantta. Lisää sitruunankuoriraaste keittämisen loppuvaiheessa. Laita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.
Jos haluat, voit jättää marmeladiin myös voikukan terälehtiä mukaan. Ne tuovat lisää aromia ja ovat kauniita marmeladissa.