Mesiangervojäätelö

Mesiangervon tuoksu huumaa, se on monelle kesän tuoksu ja tuo lapsuuden kesät mieleen. Ja mikäs muu se sopii kesään ja lapsuuden kesämuistoihin paremmin kuin jäätelö. Nämä yhdessä ovat mesiangervojäätelö. Ja miksipä ei tämä herkku maistuisi myös talvella, vaikkapa jälkiruokana jouluaterian päätteeksi. Sitä varten kannattaa kesällä kuivata mesiangervon kukkia, joita voi käyttää sitten jäätelön maustamisen lisäksi leivonnaisiin, muihin jälkiruokiin tai hauduttaa niistä teetä.

Jos olet allerginen aspiriinille, silloin et voi käyttää mesiangervoa.

 

 

 

 

TARVITSET

7 dl                     kermaa

6                         kananmunaa

2/3 dl                 sokeria (tai oman maun mukaan)

1 dl                    mesiangervon kukkia

Minulla on nyt tuoreita mesiangervon kukkia käytettävissä. Kerään niitä, sekä avautuneita kukkia että myös kukan nuppuja, ja asetan ne ulos paperin päälle, jotta pienet öttiäiset lähtisivät niistä liikkeelle. Käyn välillä aina nostelemassa kukkia ja heiluttelemassa paperia, että sitkeimmätkin asukkaat jättäisivät kukat minulle.

Laitan reilun desin verran mesiangervon kukkia ja kukkanuppuja ja 7 dl kermaa kannelliseen astiaan yön ajaksi jääkaappiin, jotta mesiangervon maku uuttuu kermaan.

Seuraavana aamuna siivilöin kermasta pois mesiangervon kukat.

Erottelen kananmunistakeltuaiset ja valkuaiset erilleen. Minulla ei onnistunut ihan täysin tuo, mutta ei haitannut ollenkaan.

Sitten vatkasin kerman vaahdoksi. Ja samoin toisessa astiassa vatkasin valkuaiset vaahdoksi.

Lisäsin kermavaahtoon keltuaiset ja ¾ dl sokeria ja myös kananmunan valkuaisvaahdon.

Laitoin vielä noin ruokalusikallisen mesiangervon kukkia ja nuppuja. Ellet halua voimakasta mesiangervon makua jäätelöön tai jos teet tätä talvella, eikä sinulla ole tuoreita kukkia käytettävissä, voit jättää nämä myös pois.

Nyt täällä on siis kaikki ainekset sekaisin: vaahdotettu mesiangervokerma, vaahdotetut kananmunan valkuaiset, keltuaiset, sokeri ja tuoreita mesiangervon kukkia.

Sitten lusikoin seoksen kannellisiin rasioihin. Voisi laittaa myös vaikkapa paperimukeihin, jolloin ne olisivat valmiita kerta-annoksia. Jäätelöä on hyvä käydä hämmentämässä jäätymisen aikana pari kertaa, ettei siitä tule niin suurikiteistä. Kerta-annos mukeissa sen olisi vaikeampaa tehdä. (Jos jäätelön tekee kermasta ja kondensoidusta maidosta hämmentämistä ei tarvitse tehdä.) Jäätelö saa olla pakasteessa useita tunteja tai yön yli.

Ja sitten nautiskelemaan.

Liity tästä uutiskirjeen tilaajaksi:

Hae blogista:

Viimeisimmät artikkelit:

Valitse kategoria:

© Copyright Luonnonmukainen itsehoito 2020