Kuusenkerkät sisältävät paljon hivenaineita, a- ja c-vitamiineja sekä antioksidantteja. Tuoreet kuusenkerkät sopivat syötäväksi varhain keväällä siltään, niitä voi laittaa salaattiin tai leivän päälle. Kuusenkerkistä voi valmistaa myös tätä raikasta, mutta lempeän makuista juomaa.
1l kuusenkerkkiä
4 l vettä
5 cm pala tuoretta inkivääriä
1 sitruuna
2 dl hunajaa
Kerää ja huuhtele kuusenkerkät. Keitä kerkkiä parikymmentä minuuttia vedessä ja siivilöi mehu.
Lisää kuumaan mehuun kuorittu ja viipaloitu inkivääri ja sitruuna.
Lisää hunaja mehuun sen vähän jäähdyttyä( alle 40 asteiseksi )
Nosta mehu viileään ja anna maun tasoittua seuraavaan päivään.
Siivilöi mehu ja nauti.