Sireenimehu / Syreenimehu

Rakastan sireenien tuoksua. Tänä vuonna sireenit kukkivat runsain kukinnoin. En yleensä tuo kukkia maljakkoon, koska ajattelen että menen mieluummin katsomaan kukkia sinne missä ne kasvavat. En raaski katkoa niitä. Sireenin kukkia minulla on ollut maljakossa, koska se tuoksu on vaan niin huumaavaa. Ja ulkonakin menen mielellään istuskelemaan sireenipensaan äärelle juuri sen tuoksun vuoksi. Valitettavasti en tiedä mitään keinoa, jolla sireenin tuoksun saisi tallennettua johonkin tuotteeseen. Tänä vuonna tein kukista sireenimehua ensimmäistä kertaa, ja se ei ollut ollenkaan pettymys. Mehussa on mystisyyttä kuten on tuoksussakin

Minun on vaikeaa tehdä pientä määrää, kun alan tekemään jotain. Ajattelen että samalla vaivalla tulee isompikin määrä. Voit pienentää määriä sinulle sopivaksi.

 

Tarvitset:

120 kukkaterttua

4 l vettä

2 kg sokeria

60 g sitruunahappoa

Poimin sireeninkukat ensin, niitä tuli ämpärillinen. Levittelin niitä lakanan päällä, jotta öttiäiset lähtisivät liikkeelle kukista. Laitoin sitten ämpäriin kukkien päälle kylmää vettä, jotta loput sitkeimmätkin asukkaat sieltä lähtisivät pois. Sitten riivin kukat tertuista irti toiseen astiaan.

Kuumensin veden ja sokerin kiehuvaksi, niin että sokeri suli kokonaan, otin kattilan pois liedeltä ja sekoitin sitruunahapon sinne joukkoon. Lisäsin kattilaan sireeninkukat ja hämmensin hyvin ne kaikki sekaisin. Ja sitten jätin seoksen kannen alle uuttumaan reiluksi vuorokaudeksi.

Minulla on iso 10 litran teräskattila, jossa tämän tein. Itse mielellään en käytä muovisia astioita, mutta muoviämpäri voisi olla myös astia, johon tämä mehu jätetään valmistumaan, jos niin isoa teräsastiaa ei ole käytettävissä. Hämmensin muutamia kertoja seosta valmistumisen aikana.

Sitten vain kukat siivilöidään pois ja mehu pullotetaan. Itse jätin jääkaappiin osan mehusta ja suurimman osan pakastin. Ensi maistelu osoitti, että minun mielestäni mehusta tuli aavistuksen liian makeaa minun makuuni, ja seuraavalla kerralla aion vähentää hiukan sokerin määrää. Mutta kyllä – erityisen hieno maku on mehussa! Tykkään siis tuoksusta ja mausta, molemmista.

Mehua kannattaa laimentaa niin, että laittaa 1 osan mehua ja 3-4 osaa joko tavallista vettä tai kivennäisvettä. Ja tarjoilu kylmänä – toivottavasti hellesäässä. Tämä on erityisen hyvä juhannusjuoma. Mutta myös talvella saadaan maistaa kesän maku kielellä, kun löydämme tätä ihanuutta pakasteesta

Liity tästä uutiskirjeen tilaajaksi:

Hae blogista:

Viimeisimmät artikkelit:

Valitse kategoria:

© Copyright Luonnonmukainen itsehoito 2020